top of page

Over Wandelen in Costa Rica

Wouter Zagt is de initiatiefnemer van ‘Wandelen in Costa Rica’.

 

Wouter is opgeleid als historicus in Utrecht. Vanaf 2003 woont hij in Costa Rica en begint er als reisbegeleider te werken. Gedurende 8 jaar begeleidt hij met ontzettend veel plezier reizen van reisorganisaties als Fox, Koning Aap, SRC, KRAS-reizen in verschillende landen in Centraal-, en Zuid-Amerika, maar voornamelijk in Costa Rica.


Daarna werkte hij bij Ecole Travel in San José als verantwoordelijke voor produktontwikkeling en logistiek van groeps-. en individuele reizen voor reisorganisaties in Frankrijk, Scandinavië, België en Nederland.

'Ik heb twee grote passies: de eerste is toeristen, die naar Costa Rica komen voor de prachtige natuur, ook kennis te laten maken met de lokale bevolking en hun cultuur. Volgens mij is dat namelijk de essentie van reizen.

 

Toerisme heeft een geweldig potentieel om juist lokale gemeenschappen de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen. Daarbij moet niet alleen gedacht worden aan directe economische opbrengsten (alhoewel die uiteraard van vitaal belang zijn), maar ook aan het scheppen van alteratieve banen aan jongeren en het stimuleren van ondernemerschap. Met de reizen die ik aanbied probeer ik daar een steentje aan bij te dragen en op die manier ook aan reizigers een extra dimensie aan hun reis te geven.’
 

‘Mijn tweede passie is wandelen. Als wandelliefhebber kom je in Costa Rica niet altijd aan je trekken: Nationale Parken zijn maar beperkt opengesteld voor bezoekers en dienen (begrijpelijkerwijs) bovendien toegankelijk te zijn voor iedere bezoeker ongeacht diens fysieke conditie.

 

De laatste jaren worden echter steeds meer paden ontwikkeld voor reizigers die het heerlijk vinden uitgebreider wandelen of een meerdaagse wandeltocht te maken. Een goed voorbeeld is de wandeltocht van Kust tot Kust die in 2019 gereed is gekomen. Met deze site haak ik in op deze ontwikkelingen en hoop ik wandelliefhebbers een groot plezier te doen.’

 Wandelen in Costa Rica staat in geschreven bij het Costa Ricaanse register:

 Andante Tours SRL    cédula jurídica:  3-102-894577

Logo_Ecole_oficial-1.png
Deze website is in stand gekomen in samenwerking met Ecole Travel., gevestigd in San José Costa Rica. Sinds 1993 organiseert Ecole Travel individuele reizen en groepsreizen voor reisorganisaties in Europa. Als eerste touroperator heeft Ecole de elite status verkregen binnen het officiele duurzaamheids programma CST.
bottom of page